Как подписвам договора и кога ще получа парите?

Как подписвам договор?

Подписването на договора се извършва изцяло онлайн при изпращане на заявлението за кредит. Няма никакви такси и не е нужно да посещаваш наш офис. Изпращайки заявлението си, ти се съгласяваш с Общите Условия на Credissimo за предоставяне на кредит.

 

Какво представлява договорът за потребителски кредит от Credissimo?

Формата и съдържанието на договора за потребителски кредит са строго и ясно регламентирани по чл.11 от Закона за потребителския кредит. Нашите договори са изцяло съобразени с изискванията на този нормативен акт. Преди подписването, твое право и задължение е да се запознаеш с условията по договора.

 

Мога ли да се откажа от сключен договор за кредит?

Имаш право да се откажеш от сключен договор за кредит в 14-дневен срок от датата на сключване на договора за кредит или от датата, на която си получил условията на договора и законоустановената договорна информация (в случаите, когато тя е след датата на сключване на договора за кредит). За целта трябва изпратиш в писмен вид уведомлението си за отказ (по-долу може да изтеглиш образец) до Credissimo на електронен адрес support@credissimo.bg или на адрес: гр. София 1463, бул. „Витоша“ 146А, Бизнес център „България“.

При отказ от договора за кредит, дължиш на Credissimo цената на действително предоставените финансови услуги по Договора: получената главница по Кредита, както и лихвата, начислена за периода от датата на усвояване на главницата по Договора до датата на връщане на главницата. Лихвата се изчислява на базата на уговорения в Договора лихвен процент. Дължимите суми следва да бъдат заплатени на Credissimo в срок до 30 дни от отказа. В противен случай действието на отказа отпада с обратна сила.

Изтегли образец тук »

 

Как разбирам дали съм одобрен?

След като Кредитния отдел на Credissimo разгледа подаденото от теб заявление, ще получиш отговор от нас по имейл или телефон. Ще получиш и известие в клиентския ти профил, независимо дали си одобрен или не, както и ако заявлението ти е анулирано поради липса на снимки на валидна лична карта. Заявленията от лоялните ни клиенти се разглеждат с приоритет и времето за одобрение може да трае само няколко минути.

Важно! Ако не си прикачил снимки на валидна лична карта (лице и гръб) в профила си или личната ти карта е невалидна, няма да може да кандидатстваш за нови кредити. Ако имаш проблем с качването на снимките, обади ни се и веднага ще ти съдействаме.

 

След колко време и как мога да получа парите?

  • Незабавно плащане по твоя дебитна или кредитна карта Visa или Mastercard, издадена на твое име от българска финансова институция, която поддържа услугата;
  • На посочена от теб банкова сметка. Преводът се извършват до минути, ако сметката ти е в една от следните банки: УниКредит Булбанк, OББ, Пощенска банка, Алианц банк или ДСК. В случай че сметката ти е в различна банка, може да има известно забавяне - от няколко часа до следващия работен ден.
  • В брой от най-близката каса на EasyPay или FastPay.
Беше ли полезна тази статия?

183 от 202 считат материала за полезен