Какво да правя ако изпадна в просрочие или ми трябват още пари?

Мога ли да тегля нов кредит, преди да съм изплатил активен кредит в Credissimo?

Предлагаме възможност за рефинансиране на кредит. Ако плащаш вноските коректно и в срок, можеш да получиш нов кредит, преди да си изплатил текущия. Заявка за рефинансиране може да изпратиш чрез клиентския си профил, с обаждане на тел. 0700 12 012 (на цената на един градски разговор) или на кратък мобилен номер *5555 (на цена, според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори). Заявлението подлежи на одобрение от Кредитния отдел на Credissimo, като ще получиш отговор на имейл или телефон, както и известие в профила си при одобрение или отказ.

 

Револвиране на заем

Ако не погасиш кредита си в безлихвения период, срока на кредита се подновява автоматично с първоначално заявения период, за което ще ти бъде начислена лихвена вноска в размер, спрямо договора ти за кредит и договора ти за предоставяне на поръчителство.

Ако на падежната дата нямаш възможност да погасиш целия заем, срокът на заема автоматично се подновява за нов период, равен на периода, който си избрал при кандидатстване. Ако на новия падеж отново не можеш да погасиш дължимата сума,  можеш да заплатиш дължимата лихвена вноска и отново да удължиш периода.

Credissimo до заплата може да бъде подновяван неограничен брой пъти, в случай че погасяваш оскъпяването на съответната падежна дата.

 

Преструктуриране на заем

При заем Credissimo плюс: Преструктурирането означава да разсрочиш текущото ти задължение в нов потребителски кредит, като посочиш нов период на изплащане. Можеш да заявиш разсрочване на дължимата сума за по-дълъг период с по-малки месечни вноски или да съкратиш периода на погасяване, като в този случай месечната вноска ще бъде по-висока.

При заем Credissimo до заплата: Можеш да кандидатстваш за преструктуриране на твоя кредит  до заплата в кредит на вноски. Това означава да разсрочиш текущото задължение на удобни за теб месечни вноски, като по този начин ще можеш да погасяваш с всяка месечна вноска и част от главницата по кредита си.

 

Какво да правя, ако изпадна в неплатежоспособност?

Ако имаш затруднения с връщането на заема или с плащането на месечните вноски по кредита, свържи се с нас. Наш служител ще ти съдейства и ще ти даде най-добрия съвет за конкретната ситуация.

Беше ли полезна тази статия?

205 от 240 считат материала за полезен